Ilmub alates 1994.aastast. Vaala keskus, Lõõtspilli 2, Rakvere 44313 E-post: reklaam @ nadalaleht.eu toimetus @ nadalaleht.eu Nädalaleht levib kolmes maakonnas (Lääne- ja Ida-Virumaa, Jõgevamaa) ja Tartu linnas. |
|
Põltsamaa Meierei Juustutööstus tõi turule tervisetooted
|
Eesti suuremaid juustutootjaid Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ
alustas vadakukohupiima tootmist, mis on esimene toode ettevõtte poolt
turule toodavast tervisetoodete sarjast.
"Eestis on viimastel aastatel
inimesed üha rohkem hakanud tähelepanu pöörama oma tervisele ja seoses
sellega ka tervislikule toitumisele," lausus Põltsamaa Meierei Juustutööstus
OÜ juhataja Ago Teder. "Vadakukohupiima turuletoomine annab meie
tooteportfellile olulise lisaväärtuse, pakkudes tervislikust toidust
lugupidavatele klientidele uudset tervisetoodet."
"Vadakukohupiim on
tervislik sellepoolest, et see on organismile kergesti omastatav, kuna
sisaldab täisväärtuslikke ja ainulaadseid toiduvalke," ütles Põltsamaa
Meierei Juustutööstus OÜ tootmistehnoloog Marge Sütt. "Toote tervislikkuse
aspektist on tähtis ka veel see, et me kasutame toormeks kohalikku toorainet
ning see ei sisalda säilitusaineid. Hetkel turule toodud vadakukohupiim ei
jää kindlasti meie viimaseks tervisetooteks."
Põltsamaa Meierei
Juustutööstus OÜ poolt toodetav vadakukohupiim ehk ricotta valmistamiseks
kasutatakse värsket juustu vadakut. Kui tavalise kohupiima happesuse tase on
4,6 pH, siis vadakukohupiimal on see märksa madalam ehk 5,8 pH. Erinevalt
välismaistest konkurentidest, ei kasuta ettevõte pakendamisel säilitusaineid,
vaid vadakukohupiim on pakendatud lämmastiku gaasikeskkonda. Hetkel
toodetakse ühte sorti vadakukohupiima ja see on pakendatud 250 grammistesse
pakenditesse.
Lisaks vadakukohupiimale, toob Põltsamaa Meierei
Juustutööstus turule vähesoolase taluvõi. Võrreldes tavalise taluvõiga on
selles kuni 0,9 protsenti soola ja selle rasvasisaldus on 71,6
protsenti.
Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ on Estover Gruppi kuuluv
juustutootja, millele kuulub hetkel ligi 23 protsenti Eesti juustuturust.
Ettevõte toodab nii Tilsiter tüüpi juustusid (juustutoodangust 45%; sh Hiirte
Juust, Vene Juust, Võileiva Juust), Edam tüüpi juustusid (45%
juustutoodangust; sh Hollandi Leibjuust Originaal, Eesti Leib Juust, Edam
Juust, Pandivere Juust) ja kera tüüpi juustusid (10% juustutoodangust; sh
Põltsamaa Kera Juust, Eesti Kera Juust, Põltsamaa Kuldne Kera, Edam
Kera).
Kokku tootis ettevõte möödunud aastal üle 900 tonni juustu ja müüs
ligi 400 tonni koort.
Põltsamaa Meierei Juustutööstuse möödunud aasta
käive oli 66 miljonit krooni ja kahjum 4 miljonit krooni. Kokku on omanikud
ettevõttesse viimase nelja aasta jooksul investeerinud ca 30 miljonit krooni
ning seal töötab 43 inimest.
VNL-Online
|
15 Veebruar 2005
|
|
|
|
|
 |
|
|