Ilmub alates 1994.aastast. Vaala keskus, Lõõtspilli 2, Rakvere 44313 E-post: reklaam @ nadalaleht.eu toimetus @ nadalaleht.eu Nädalaleht levib kolmes maakonnas (Lääne- ja Ida-Virumaa, Jõgevamaa) ja Tartu linnas.
Konverents toitlustajatele toob lavale riikliku retseptiarenduse tulemused

Konverents toitlustajatele toob lavale riikliku retseptiarenduse tulemused


Eesti toidu konverents kutsub reedel, 15. detsembril Tartusse mitusada
toitlustusala tegijat üle riigi, et esitleda Eesti Toidu arengukava 2006.
aasta tegevusi: tarbijauuringuid, retseptiarenduse projektide tulemusi,
retseptikogusid ja Eesti toidu kaarte.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on arengukava Eesti Toit esimese
aasta tulemused head – käivitatud on hulk projekte erinevatele
sihtgruppidele, inimesed on hakanud enam teadvustama tervisliku toitumise
probleeme, toiduainetööstuse tähtsust meie majandusele.
“Üheks oluliseks suunaks on olnud retseptiarendus, mille üheks kinnituseks
on ka 15. detsembril toimuv konverents,” selgitab Tuiksoo.

Uudisprojektina esitletakse ministeeriumi tellimusel valminud trükisooja
“Eesti toidu kokaraamatut”, mis koondab pooleaastase arendustööga välja
töötatud retsepte ning on mõeldud just toitlustusettevõtjatele.

“Raamatusse on kogutud ja välja mõeldud 100 sellist Eesti toidu retsepti,
mis veel ei ole, aga võiksid olla laiemalt söögikohtades levinud,”
selgitas kokaraamatu kirjastanud ja konverentsi korraldava
turundusagentuuri La Pub projektijuht Mereli Kivi. Arendustööd juhtis
peakokk Ahto Kikas Ülikooli Kohvikust, kes on konverentsi lõunamenüü
koostanud raamatus avaldatud toiduretseptidest.

Konverentsil tulevad tutvustamisele ka mitmed juba varem avalikustatud
regionaalse retseptiarenduse projektid, samuti MTÜ Eesti Maaturism
koostatud kaardid Eesti toidu tootjatest ja pakkujatest ning
Konjunktuuriinstituudi uuring tarbijate eelistustest. Imre Sooäär räägib
moodsa Eesti köögi võimalusest.

Arengukava “Eesti toit” koostati Põllumajandusministeeriumi poolt eelmisel
aastal eesmärgiga tuua tähelepanu alla kohalikust toorainest kohalikel
meetoditel toitude valmistamine ja pakkumine, aidata tõsta Eesti toidu
konkurentsivõimet nii kodu- kui välismaal. Arengukava on koostatud
aastateks 2006-2008 ning selle elluviimiseks on riigieelarvest eraldatud
40 miljonit krooni.

Eesti toidu konverents toimub 15. detsembril kell 11.00-16.00 Tartus,
Eesti Maaülikooli aulas Kreutzwaldi 64. Konverentsile on oodatud kõik
toitlustusega tegelevad organisatsioonid ja ettevõtted. Konverentsile saab
registreeruda ja kavaga tutvuda aadressil www.lapub.ee/konverents ning
osalemine on tasuta.


Karina Loi
Põllumajandusministeerium
Avalike suhete osakond
Pressiesindaja
625 6254
14 Detsember 2006
  Kommentaarid